Menu
Trilogia del tricentenari: Primer capítol

Trilogia del tricentenari: Primer capítol

El primer capítol de la Trilogia del Tricentenari que estem ja a punt d’estrenar té un gran valor sentimental per a nosaltres. I no només pel fet d’iniciar una història i uns personatges que anirem seguint al llarg de dos capítols més, sinó també perquè se centra en una història apassionant i un context històric que creiem que sovint queda massa enfosquit per al públic en general.


La vida quotidiana és el focus central del primer capítol de la trilogia.
© – Plataforma Blanc i Negre

Sí, la importància simbòlica de la data de l’onze de setembre de 1714 és innegable però, al cap i a la fi, es tracta del final d’una guerra, el final d’un conflicte que s’allargà durant anys per tot Catalunya, i creiem que és injust que tot un canvi d’època que es visquè globalment a tot el país se centri únicament en un dia i un lloc determinats.

Que no és important, com va viure tot Catalunya les diverses fases de la guerra de successió? Com vam arribar, fins al l’onze de setembre que ho va canviar tot? De quina manera van viure aquest avenç militar progressiu, els catalans d’arreu? I a favor de quin bàndol estaven?


Els nostres personatges han d’aprendre a decidir en qui han de confiar i en qui no.
© – Plataforma Blanc i Negre

I, en definitiva… Quines són les petites històries quotidianes dels diversos llocs de Catalunya que han quedat enfosquides per la caiguda de Barcelona el mes de setembre?

Aquestes preguntes, en definitiva, són les que explorem a Fam de llibertat. En aquesta obra veurem els petits drames del dia a dia tal i com es van viure a la catalunya interior: lluita, il·lusió, ideals, fam, esperança i desesperança… i també com tots aquests moments van evolucionant mentre, al seu voltant, nous imperis i nous ideals d’estat es van fent i desfent al seu voltant.

Com van viure la guerra, els nostres avantpassats des de les seves cases? Què esperaven, del futur? Com van contribuir al desenvolupament del dia a dia de la hstòria?

Per a descobrir-ho, us animem a descobrir el primer capítol de la nostra trilogia. De ben segur que us sorprendrà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *