Menu

Trilogia del Tricentenari (2013-2015)

CAPÍTOL I: FAM DE LLIBERTAT (1713)

Sequia

El primer capítol de la trilogia se centra en la resistència de la Catalunya interior, en les petites històries que es van viure diàriament en les vides quotidianes dels catalans. En aquells dies poblacions com Girona, Vic, Lleida, Granollers o Cardona van viure un dels seus moments més difícils, però alhora més heroics de la seva història.

Estrena: 2013, al Teatre Municipal de Girona.

CAPITOL II: ELS HEROIS DE L’HOSPITAL (1714)

paispetit

Els herois de l’hospital és una obra teatral i una Websèrie on s’explica com es va viure la setmana de l’onze de setembre de 1714 des de la perspectiva dels veïns i treballadors de l’Hospital de la Santa Creu, tot mostrant les dificultats que es vivien a l’institució en un context de guerra, així com les petites victòries i heroïcitats dels seus metges en un dia històric en què les notícies polítiques corrien més que la pólvora i la sang dels ferits.

*Els herois de l’hospital*, a banda d’una crònica històrica, també vol servir d’homenatge al sector sanitari, un servei públic crucial al que en contextos difícils no sempre se li presta l’atenció que es mereix.

Estrena: 2014, a la Biblioteca de Catalunya.

CAPÍTOL III: ADÉU, LA RIBERA, ADÉU (1715)

fuet

Un cop acabada la guerra de successió, el bàndol perdedor va patir una fortíssima repressió per part del govern borbònic. Un dels símbols clau del moment fou la construcció de la cèlebre ciutadella de Barcelona, un monumental edifici fortificat per a instaurar la por entre tots els ciutadans de Catalunya.

Els més damnificats per aquest edifici van ser, sens dubte, els veïns del barri de La Ribera de Barcelona. Milers de cases van ser enderrocades, multitud de famílies deslocalitzades mentre els treballadors de la construcció eren obligats a treballar en aquell projecte que va canviar per sempre la fesomia de la ciutat i d’un dels seus barris més humils.

Estrena: 2015, al teatre La Massa de Vilassar de dalt.