Menu
Quin d’aquests objectes estarà obsolet d’aquí a 10 anys?

Quin d’aquests objectes estarà obsolet d’aquí a 10 anys?

L’un és una màquina d’escriure M40 fabricada a Barcelona per Hispano-Olivetti, aproximadament pels voltants de l’any 1937; L’altre, un ordinador Macbook retina d’Apple, dissenyat a Califòrnia i fabricat a la Xina l’any 2014.

Ambdós han fet servir els darrers avenços tecnològics per a la seva construcció, i els seus mecanismes interns són una obra mestra del disseny.

Només un d’aquests dos objectes, però, haurà superat la prova del temps d’aquí a 10 anys. Tots dos invents són fantàstics i executen perfectament la seva feina, però l’any 2025 només un d’aquests objectes seguirà funcionant com el primer dia i seguirà tenint molta vida útil per endavant.

Endevineu quin?

4 Responses

 1. Avatar Victoria ha dit:

  jo crec que L’ordinador
  La maquina d’escriure sempre serà peça de museo

 2. Avatar Pau ha dit:

  el meu portàtil mac ja te 10 anys i encara funciona molt bé.
  Tot va molt ràpid, però no tant. Els interesos comercials i l’obsolescència programada d’avegades no són suficients per a fer-nos renovar els equips cada 5-10 anys.
  Tot i així, tinc dubtes del futur que ens espera.

  • Avatar Marcel Vilarós ha dit:

   Nosaltres també tenim dubtes, Pau…

   Però tenim una esplèndida màquina d’escriure Hispano-Olivetti dels anys 30.

   Mai ens quedarem sense un dispositiu per escriure!

 3. Avatar TAMARE ha dit:

  Evidentment, la màquina d’escriure continuarà com el primer dia, el portàtil al ser tant nou, els fan d’una manera perquè a tants anys ja no funcioni i n’hagis de comprar un altre, així que, potser no són deu anys, potser en són onze, o dotze o tretze o catorze… Però s’acabarà espatllant per fer diiners.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *