Menu
Plataforma recomana... La temporada del Liceu 2012-2013

Plataforma recomana… La temporada del Liceu 2012-2013

Tot i que aquesta secció està dirigida principalment a la recomanació d’obres d’art concretes i relacionades amb la història, avui hem cregut adequat convidar-vos també a interessar-vos en la programació de la propera temporada del Gran Teatre del Liceu, en ocasió del seu 165è aniversari que se celebra avui.

logo_liceu

Aquest teatre, si bé no està directament especialitzat en la temàtica històrica en les seves propostes de cartell, sí que està centrat el la programació d’obres que van escriure’s en una altra època. Per tant, podem estar d’acord que d’alguna manera sí que podríem tractar-les d’una manera similar. No ens transmeten la manera de sentir i viure un moment concret, les òperes dels llibretistes de Mozart? O els textos que va redactar el mateix Wagner?

A més, creiem que som en un bon moment perquè el públic general s’interessi per les propostes d’aquest teatre tan especial. Després dels retalls i cancel·lacions que hem presenciat en la temporada d’enguany, els habitants de Barcelona i Catalunya podríem reflexionar si gairebé vint anys després de l’incendi, aquest segueix sent El liceu de tots i si encara gaudeix de la mateixa estima per part de la gent; potser el context actual de crisi econòmica ha fet canviar l’opinió pública més que no ens pensem.

liceu-834-38-sala-a-bofill
Fotografia: © – A. Bofill

Per aquest motiu, des de la Plataforma Blanc i Negre hem cregut que aquest és un bon moment per a donar-li suport, especialment perquè se’ns ha fet molt evident un esforç per part del teatre d’aconseguir una propera temporada força interessant tant a nivell de títols com d’intèrprets.

En primer lloc, aquesta temporada 2012-2013 destaca per la seva arrencada de la mà de la visita del festival Bayreuth en versió concert. A banda de l’èxit qualitatiu i d’assistència d’aquest l’experiment, encara per confirmar atesa la seva novetat, com a mínim creiem que serà unànime l’alegria del públic a causa del retorn de la batuta de Sebastian Weigle per a L’holandès errant i Lohengrin, ja que va realitzar una gran feina durant els seus anys de director titular al Liceu.

Passada aquesta peculiar introducció Wagneriana, s’inicien 9 mesos de programació amb un menor nombre de títols i de funcions totals, tot i que per a les més populars, com La forza del destino o Madame Butterfly, s’ha augmentat enormement la presència respecte a anys anteriors (amb més d’una dotzena de funcions).

Els més avesats al gènere líric, però, també trobaran diverses propostes dirigides a ells, especialment amb espectacles que no acostumen a programar-se gaire sovint com Rusalka o Lucio Silla; la primera pel fet de ser obra d’un compositor poc conegut per al públic general, el bohèmi Antonin Dvorák, i l’altra presentant una de les òperes primerenques de Wolfgang Amadeus Mozart. Fins i tot hi ha hagut lloc per auna proposta més contemporània, Street scene, de Kurt Weill i també per a la versió concert de Il pirata, de Bellini, una obra molt poc representada.

Captura de pantalla 2012-04-04 a les 20.17.12

A més, ens ha sorprès comprovar que aquesta nova temporada, de pressupost més ajustat, compta amb un remarcable nombre d’intèrprets de renom, com Roberto Alagna, Natalie Dessay, Rolando Villazón, Florian Voght, Albert Dohmen o fins i tot Anna Netrebko (possiblement amb divisió d’opinions entre el públic, però una soprano d’evident rellevància mediàtica). Potser ens trobem en un moment de caixets més ajustats, o potser algun d’ells ha volgut posar de la seva part per a col·laborar amb el Liceu. Volem destacar també la visita de Bejun Mehta, un gran contratenor que, a través d’un interessant concert, ens brinda la oportunitat de conèixer millor un compositor sovint menystingut en la seva faceta operística com Georg Friendrich Händel.

Nosaltres, des de la Plataforma Blanc i Negre, tenim claríssim que renovarem el nostre abonament per raons artístiques i de suport cultural a la ciutat. I ho fem més convençuts que mai.

I vosaltres… teniu ganes d’anar al Liceu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *