Menu
L'home que s'amagava sota el nom de Lewis Carroll

L’home que s’amagava sota el nom de Lewis Carroll

Lewis Carroll no va existir, ben al contrari que el seu personatge de ficció més conegut: l’Alícia del país de les meravelles, que sí que va existir.

Ella es deia Alice Liddell, i ell era Charles Lutwige Dodgson, diaca i professor de matemàtiques al Christ Church College d’Oxford.

Sord i, a més, una mica tartamut, de jove no va tenir pas una vida social massa fàcil. Probablement degut a això comença a refugiar-se en la seva faceta d’escriptor, tant fantàstic com satíric, però ben aviat decideig amagar el seu nom rere un mirall distorsionador, un objecte que a ell li fascinava. I així, gairebé com per art de màgia, el nom CHARLES LUTWIGE s’inverteix i es llatinitza lliurement fins a convertir-se en LEWIS CARROLL en un poema titulat Solitude, publicat a la revista The Train l’any 1856.

Lewis Carroll en un autoretrat

Poc després d’haver construït la seva màscara, Carrol farà coneixença amb el nou degà del Christ Church College, Henry Liddell, amb qui trobarà una gran afinitat, tant amb ell com amb la seva família: la seva esposa Lorina i els seus fills Edward, Lorina, James i Alice.

Amb qui passa més temps, però, és amb les dues noietes, sempre acompanyades de la seva institutriu Mary Prickett. Amb elles sovint surt a prendre la fresca, a jugar, i a fer excursions campestres o fluvials. I en una d’aquestes últimes, la petita Alice li va demanar que li expliqués un conte, un relat que finalment la tindria a ella com a protagonista.

I la resta és història.