Menu

Recital: “La música dels indians”

Les havaneres són un gènere musical molt important per als Catalans. Arreu de casa nostra sovint s’hi fan “cantades”, però sovint oblidem la importància que té aquest gènere per a la història de la música universal, i de les aportacions que hi hem fet els catalans.

L’havanera neix del gènere de la contradansa, d’origen europeu, tot i que a l’illa de Cuba es va mesclar amb sons criolls i africans. En aquest context van néixer les primeres havaneres, amb molta influència catalana des de llavors fins al dia d’avui. Alguns compositors internacionals de gran renom han prestat homenatge a aquest gènere i a la seva tradició catalana i espanyola, com Maurice Ravel, Georges Bizet o Camille Saint- Saëns.

A més, l’aportació catalana al gènere s’ha mantingut viva al llarg dels segles, amb composicions de cèlebres d’autors com Frederic Mompou, Xavier Montsalvatge o Leonora Milà.

El nostre recital conté una mostra de totes aquestes tradicions i es pot organitzar tant en interior com en exteriors. Té una durada de 60 minuts, amb diverses peces a 4 mans interpretades per Alí Rafael Duran i Laura Pujol.