Menu
De qui és aquesta mà?

De qui és aquesta mà?

Ho sabeu?

De qui és aquesta mà?

Potser us sorprendrà descobrir que la “model” d’aquesta silueta de mà en negatiu és la nostra cap de producció, i que la tècnica i la pintura utilitzada són pràcticament idèntiques a les emprades en l’època paleolítica.

ma-1
Les mans en negatiu es realitzen aplicant tècnica bufada, de manera que
la mà sembla desaparèixer uns instants enmig de la roca.
© – Plataforma Blanc i Negre

I com és possible, això? Perquè diversos membres de la Plataforma Blanc i Negre han estat de visita per les terres cantàbriques, amb l’intenció de descobrir els misteris que guarden les pintures rupestres d’Altamira i aprofitar per enfortir la nova col·laboració que estem duent a terme amb el seu cèlebre museu gràcies a tot un cicle de reunions i entrevistes.

I d’entre tots els secrets que estem aprenent, sens dubte el més emocionant ha estat aquesta demostració pràctica de com es realitzava la creació de siluetes de mans en temps del paleolític. Com molts ja sabeu, el nostre projecte d’enguany gira al voltant de les pintures rupestres, i sens dubte no hi ha millor manera de dur a terme una investigació que viure-la!

Ma-2
Així quedaven les siluetes. Com us explicarem properament, però, potser per a la
societat paleolítica aquest resultat no era tant important com la seva execució.
© – Plataforma Blanc i Negre

No us podeu ni imaginar com és, aquesta estranya sensació d’aferrar-te en un mur de pedra viva i tot de sobte sentir la gèlida pintura sobre la pell; ni de l’efecte en veure com la nostra mà desapareix enmig de la pedra, tot de sobte, com per art de màgia.

I si bé és molt cert que hi ha moltes coses de la societat paleolítica que mai no podrem saber, podem estar segurs que, per als nostres ancestres, aquestes siluetes eren importants. I si per a ells ho eren, per a tots aquells que encara avui ens morim de curiositat per saber qui som i d’on venim, també.

Ben aviat us seguirem informant de les nostres aventures per aquestes màgiques terres cantàbriques. De moment, el que us podem assegurar és que les parets d’Altamira guarden un dels tresors més valuosos de la humanitat, i que l’equip que dirigeix el seu museu i centre d’investigació és un exemple d’excel·lència tècnica, rigor, però també de cordialitat i de ganes de difondre els seus coneixements i el seu amor per la història.

Nosaltres estem molt contents d’haver-los conegut, perquè són els millors amics que podríem haver trobat per a la creació de El teló de pedra i totes les activitats relacionades que estem preparant.

De qui és aquesta mà que ja ocupa un petit raconet de les parets del Museu d’Altamira?

De Blanc i Negre!!

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbspMarcel Vilarós

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *