Menu
Les pintures més antigues del món?

Les pintures més antigues del món?

Els lectors de premsa més àvids us haureu adonat que, a principis d’aquest mes, les pintures rupestres de les coves malaguenyes de Nerja han aparegut en primera plana a diferents diaris.

Aquí, al nostre blog, teníem previst publicar diverses entrades introductòries sobre la pintura rupestre abans que no aquesta, però la singularitat d’aquesta notícia i la seva àmplia cobertura periodística ens ha obligat a fer un petit parèntesi per a incloure-la degudament.

Fundación_cueva_de_Nerja
Podrien ser aquestes les pintures més antigues del món?
© – La opinión de Málaga
De confirmar-se les darreres anàlisis de carboni-14, realitzades en les restes de roca que envolten les pintures, es pot sospitar que aquestes podrien tenir una antiguitat d’entre 43.500 i 42.300 anys. De confirmar-se oficialment, aquesta cova agafaria tot de sobte una rellevància internacional, pel fet d’incorporar les pintures més antigues fins ara descobertes en tot el planeta.

A més, aquesta notícia podria implicar que els autors de les pintures van ser homo neanderthalensis, la qual cosa podria tirar per terra la teoria avui sostinguda que afirma que l’homo sapiens fou l’única espècie que es va manifestar pictòricament en les parets de les coves.

En tot cas, com en totes les notícies revolucionàries, cal aplicar una bona dosi de sentit comú i prudència abans que les noves teories postulades es confirmin.

Us deixem a continuació un parell d’enllaços web a la notícia:

http://www.laopiniondemalaga.es
http://www.rtve.es/alacarta

        Marcel Vilarós

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *