Menu

La Companyia

La Plataforma Blanc i Negre és una companyia dedicada a la divulgació històrica a través de diverses eines tant pedagògiques com d’entreteniment: exposicions, obres teatrals, concerts, xerrades, tallers, publicacions i un bloc divulgatiu amb més de 4.000 visitants cada mes.

Tractem tant temàtiques universals, com nacionals o locals, ja que estem convençuts que és impossible saber qui som sense ser conscients d’on venim. Per aquest motiu, el nostre lema és “coneix el teu passat per a comprendre el teu present”.

Obra teatral ‘El teló de pedra’

Documental ‘Les ombres d’Altamira’

Atès el nostre compromís amb el coneixement, hem tingut la sort de col·laborar amb entitats com la Biblioteca de Catalunya, el Museu Picasso, el Museo de Altamira el Museu Marítim i el CosmoCaixa, així com universitats com l’Autònoma de Barcelona o alguns professors de la Universitat d’Oxford.


Xerrada a la Biblioteca de Catalunya


Taller al CosmoCaixa

A cada nou projecte, els membres de la nostra companyia hi dediquen tot un any de documentació, sempre assessorats pels millors especialistes en la matèria. Així, gràcies al rigor del treball d’aquests investigadors, les nostres activitats gaudeixen d’una gran versemblança i rigor.

Alguns dels temes que hem tractat fins al moment són el llegat indià a catalunya provinent de les Antilles americanes, la guerra civil espanyola, la vida de Charles Lutwige Dodgson (Lewis Carroll), o el cisma social que va representar el descobriment de la pintura rupestre paleolítica.