Menu

Equip Creatiu

marcel_ok

Marcel Vilarós (direcció i dramatúrgia)
Nascut a Barcelona l’any 1979, va estudiar Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i Art Dramàtic al Col·legi de Teatre de Barcelona. A banda, s’ha especialitzat en el camp de la dramatúrgia amb professors com David Plana, Javier Daulte o Marc Rosich. Recentment també ha iniciat estudis musicals, cursant 8è curs de piano i harmonia, amb l’objectiu de trobar punts de contacte entre composició musical i dramatúrgia, un eix fonamental dels seus darrers treballs.

Canibalisme intrauterí, el seu primer llibre, va resultar guanyador del premi de narrativa Sant Just Desvern i va aparèixer publicat per Edicions Proa l’any 2006. La seva propera novel·la, de títol provisional El boig de la ciutat, també apareixerà publicada pròximament per Proa. També ha treballat ocasionalment en el guió de curtmetratges cinematogràfics, sovint en col·laboració amb el director Renato Roldán, amb qui ha rebut diverses mencions honorífiques a nivell nacional i internacional, gràcies a treballs com Semilla del recuerdo o Nono y la Luna, en certàmens com els premis Goya, l’Artfutura, el Festival International du cinéma d’Aubagne (França) o el 7th Puchon animation festival (Corea).

alberto_ok2

Alberto Reche (assessorament històric)
Nascut a Ripollet l’any 1983, llicenciat en Història per la UAB(2006), actualment és doctorant del programa de Recerca en Història Antiga i Medieval de la mateixa universitat, on va obtenir el DEA en 2009. És també membre de l’Institut d’Estudis Medievals de la UAB des de 2006.

Ha centrat la seva recerca en l’àmbit de la història medieval tant en la seva vessant investigadora com en la divulgació de continguts. Així, ha col·laborat en les exposicions internacionals A la búsqueda del Toisón de Oro: La Europa de los Príncipes / La Europa de las Ciudades  (València, 2007) i Jaume I, el rey caballero (València, 2008). Ha participat també en la revista Sàpiens i a l’actualitat escriu a Historia – National Geographic i prepara un llibre sobre el Montornès medieval, fruit de l’obtenció de la V Beca de Recerca Històrica d’aquest ajuntament (2010), així com un altre sobre l’Europa baixmedieval.

Fora de l’àmbit medieval, ha col·laborat puntualment en els camps de la recerca i la divulgació sobre aviació republicana durant la guerra civil espanyola (2005) i en l’edició de memòries de combatents (2009).

aleix_ok
Aleix Vives (composició musical)

Nascut a Mataró l’any 1980, es va titular l’any 2008 amb el Grau Professional de Música, especialitzant-se en guitarra clàssica i composició, i posteriorment ha ampliat els seus estudis de música moderna al Taller de Músics de Barcelona. En el camp de la composició, ha ampliat els seus estudis durant quatre anys amb mestres com Jordi Boliart o Lluís Vergés.

Ha composat la música de tots els guions cinematogràfics de Marcel Vilarós, compartint per tant totes les mencions nacionals i internacionals que han rebut. També ha col·laborat de manera exclusiva en tots els seus treballs teatrals, tan dins com fora de la companyia Teatre en Blanc i Negre, destacant especialment el musical La guerra dins la guerra (1939-1963).