Menu
Cotarelo a Lledoners

Cotarelo a Lledoners

El passat mes d’abril vàrem estrenar a Mataró el muntatge El meu avi va anar a Cuba, amb el debut escènic de Ramón Cotarelo.

Aquest dissabte a les 11:00 del matí farem una funció al Centre Penitenciari Lledoners. Aquesta és la segona vegada que visitem el centre, on també vam portar-hi el nostre darrer muntatge.

En aquesta nova ocasió, en Ramón Cotarelo tornarà a interpretar el paper de capità general de Cuba, Valeriano Weyler, un personatge històric força desconegut però de gran rellevància pel fet de ser el creador del concepte de ‘camp de concentració’ tal i com avui el coneixem, i que va causar la mort d’una tercera part de la població rural de l’illa.

El meu avi va anar a Cubatracta sobre el paper dels catalans a la independència de l’illa. Fidels al lema de la nostra companyia, “Coneix el teu passat per a entendre el teu present”, a través d’aquest muntatge volem explicar alguns fenòmens encara vigents, com ara el catalanisme polític, originat principalment durant l’anomenat ‘desastre del 98’.

Tornar a Lledoners és per a nosaltres especialment important, ja que en el procés de documentació per a la creació de l’obra vàrem emprar bibliografia d’Oriol Junqueras, que és especialista en història de Cuba. En aquest sentit, ens ha resultat especialment colpidor rebre la confirmació d’assistència de dos dels consellers empresonats.

 

Fotografies i vídeo: https://associaciteatreenblanci.box.com/s/4ak9dttehq8pa39ec1ua4svgmv17yqjg

 

Per a més informació:

www.plataformablancinegre.com

info@plataformablancinegre.com

http://twitter.com/plataformabn

https://www.facebook.com/PlataformaBN